Unique Selling Points

UNIQUE SELLING POINTS :

Investeringen en rendement.

Door de komst van de nieuwe luchthaven zijn ondanks de wereldwijde crisis de vastgoed prijzen in Alanya, Turkije gestegen. Turkije is namelijk niet zo erg getroffen door de crisis als Europese landen. Een goed gelegen onroerend goed zoals Solid Real Estate Nederland B.V. aanbiedt kan daarom een goede investering zijn voor uw toekomst. Door de negatieve economie in veel Europese landen zoeken veel mensen een nieuwe plaats om te leven. In de laatste jaren is het aantal Europeanen dat zich in Turkije vestigt sterk toegenomen. Dit ligt voornamelijk aan het grote voordeel dat de zon 300 dagen per jaar schijnt, het gunstige levensonderhoud en de fiscale meevallers.
Investeren in landen zoals Spanje, Griekenland, en Frankrijk is niet meer gunstig. Inderdaad het weer is in die landen ook mooi maar het dagelijkse leven is veel duurder en belastingen liggen in die landen ook veel hoger dan in Turkije.

Als u bijvoorbeeld uw onroerend goed in Spanje wilt verkopen, dan wachten er enige kosten en belastingen op u. Zo betaalt u daar 18 procent vermogensbelasting, 6 procent overdrachtsbelasting en op de Balearen betaalt u zelfs 7 procent overdrachtsbelasting.

In Spanje zijn de belastingen duidelijk hoger en het vrij te besteden bedrag veel geringer. Zo kost het schenken of het erven van vastgoed ter waarde van bv. € 800.000,- een verwante al snel € 200.000,-. Een iets verdere verwante zoals een nicht of neef moet € 320.000,- betalen. Over vastgoed met een waarde van 1.5 miljoen Euro wordt tussen € 430.000,- en € 700.000,- belasting betaald.
Het is het dus waard om na te denken over het investeren van uw kapitaal in goed en lucratief vastgoed in Alanya. Op jaarbasis bedraagt onroerend goed belasting in Turkije maar 0.1 % van het in het kadaster vermelde bedrag. Verder betaalt u geen extra kosten aan de staat. Erfgoed belasting bedraagt tot een bedrag van 150.000 YTL maar 1 %.

Investeren in een toeristisch land in volle expansie

Op slechts 3 ½ uur vliegen ligt het zonnige Alanya met meer dan 300 dagen zon per jaar. Momenteel is deze regio de top van de vakantiebestemmingen voor Nederlanders, Duitsers en Scandinaviërs. Door zijn topligging en unieke karakter wordt Alanya door de komst van de nieuwe luchthaven Gazipasa voor investeerders nu al een A toplocatie van Turkije genoemd. De vraag naar steeds meer grond is hierdoor sterk in opmars. Het rechtstreekse gevolg hiervan is dat de prijzen de hoogte inschieten met gemiddeld 15 % per jaar.

Gazipasa Airport en uw rendement:

Juist nu is het zeer de moeite waard om te investeren in een plaats als Alanya, aangezien de luchthaven Gazipasa wordt geëxploiteerd en een 18 holes golfbaan gerealiseerd is. In Turkije en met name in Mahmutlar speelt zich momenteel hetzelfde af dat zich jaren geleden in Spanje afspeelde. Als je bovendien weet dat Spanje nu nog in de laatste 20 jaar een prijsstijging heeft gekend van
150 %, dan begrijpt u dat de ontwikkelingen in Turkije en vooral in Mahmutlar, dit voorbeeld zullen volgen. Rekening houdend met de verwachte toetreding van Turkije tot de EU zal dit alleen maar resulteren in een nieuwe drastische prijsstijging.

Solid Real Estate Nederland B.V. wil u graag informeren over het verwachte groeipotentieel van investeren in Turkije, en met name Mahmutlar dat zich uit in:
• Het nieuwe vliegveld Gazipasa
• De groeiende vraag naar mooie grondstukken
• De sterk groeiende vraag naar verhuurmogelijkheden
• Verwachte 15 % jaarlijkse waardestijging in Turks vastgoed.
• De realisatie van een 18 holes golfcours nabij Mahmutlar
• De verwachte toetreding van Turkije tot de EU
• De toelating tot eigendomsrecht van vele andere nationaliteiten in Turkije.
Naast het feit van de lage prijzen van het vastgoed biedt Turkije u een prachtig land met tal van vakantiefaciliteiten, woonfaciliteiten en economische voordelen.

Als u kijkt naar de prijsevolutie de afgelopen jaren in Spanje en Frankrijk, moeten we constateren dat Turkije deze zelfde evolutie te wachten staat, waarbij u optimaal rendement zult krijgen van uw investering. Bijvoorbeeld Spanje heeft de laatste 20 jaar een prijsstijging gekend in onroerend goed van 150 %.
Investeer in Alanya met tenminste 15 % rendement.

Investeren met een hoog rendement

Solid Real Estate Nederland B.V. beschikt over vele jaren ervaring in onroerend goed in en rond om Alanya. Met deze ervaring weet Solid Real Estate B.V. de beste vakantiewoningen voor u te vinden.

Voorbeelden hiervan kunnen wij u genoeg laten zien in de vorm van gerealiseerde projecten en projecten in aanbouw.

Solid Real Estate heeft goede contacten met de gemeenten en de locale overheid, waardoor problemen met projecten en locale overheid wordt vermeden.


Prijsstijgingen voor en tijdens de bouw

Een project in ontwikkeling maakt doorgaans een zeer interessante prijsstijging door. Zodra met de bouw begonnen kan worden, stijgen de verkoopprijzen gemiddeld met 10 %. Als de modelwoning klaar is, wordt meestal opnieuw een 5 % prijsstijging genoteerd. Als het complex gebouwd is, de tuinen aangelegd zijn en het zwembad klaar is voor een verfrissende duik, gaan de verkoopprijzen nog eens met 10 % tot 20 % omhoog. Investeerders, die bekend zijn met dit proces, maken handig gebruik van deze stijging door één of meerdere villa’s of appartementen te reserveren in de beginfase. Gedurende de bouw doen zij een aantal aanbetalingen op de totaalprijs, om het object vervolgens te verkopen. Een eenvoudig rekensommetje leert dat die investeerders 25 % tot 35 % winst maken op hun investering.


Conclusie waarom Alanya !
„« 300 dagen zon per jaar
„« Eén van de grootste dorpen ter wereld
„« Bijna overal wordt Engels en Duits gesproken
„« Veel natuurlijk schoon met een rijke historie
„« Eén van de warmste en veiligste plaatsen van Turkije
„« Alanya zorg voor de snelste kadaster afwisselingen van geheel Turkije
„« 20 % waardestijgingen van onroerend goed per jaar
„« In Alanya wonen de meeste Europeanen, meer dan 30.000 bezitten hier onroerend goed
„« De streek rondom Alanya bevindt zich in volle ontwikkeling
„« Er is een nieuwe jachthaven aangelegd
„« Er is een nieuwe vluchthaven (Gazipasa) op circa 40 km afstand van Alanya aangelegd
„« De snelweg van Antalya naar Alanya is klaar
„« 3 uiterst moderne privéziekenhuizen
„« Het universiteitsziekenhuis is onlangs in gebruik genomen