Geld
In Turkije betaalt men met de Turkse Lira, dit is een wisselvalige koers. Veel winkels en restaurants accepteren ook euro’s maar dit is niet altijd even gunstig omdat ze vaak 2 lira voor 1 euro rekenen. Het is dan ook handig om uw Euro’s om te wisselen voor Lira’s bij een GWK of in Turkije Lira’s te pinnen. (let op: het is mogelijk dat uw bank extra kosten in rekening brengt voor het pinnen buiten Europa)

Visum
Om Turkije binnen te komen heb je een visum nodig, dit visum is 3 maanden geldig en er mag niet op gewerkt worden. Het visum koop je voor je door de paspoortcontrole gaat en kost €15, -. Als je een ID kaart hebt dan krijg je een papiertje mee met een stempel, raak deze niet kwijt want ze vragen hier om op de terugreis.

Drinkwater
Het leidingwater is gechloreerd en dus veilig. Toch is het niet het beste om dit water te drinken. Drink het liefst water uit flessen. Uw tanden poetsen met kraanwater of sla eten dat gewassen is met kraanwater is geen probleem.

Stroom
Bijna overal is de spanning 220 volt. Mocht u de binnenlanden ingaan is het verstandig om een adapter mee te nemen.

Vervoer
Het is gemakkelijk u te vervoeren in Alanya. Naast de gewone taxi’s kunt u ook gebruik maken van de Dolmus-busjes. Deze taxi busjes hebben verschillende routes door Alanya. U kunt overal op en af stappen. Zorg dat u wel altijd klein geld bij u hebt. Maakt u gebruik van een van de honderden taxi’s? Spreek dan altijd vooraf een prijs af.

Winkelen
Alanya is een winkel paradijs. Mocht u goed kunnen afdingen, dan kunt u de mooiste dingen mee naar huis nemen voor een zacht prijsje: let wel op de douane. Voor meer informatie over wat u wel en niet mee mag nemen kijkt u op www.douane.nl